Vabilo na filmskokritiško delavnico

DELAVNICA JE ZA DIJAKE BREZPLAČNA   |   urednistvo@e-kino.si, 040 720 717

Tudi letos bomo na Festivalu slovenskega filma nadaljevali s filmskokritiško delavnico za dijake s primorskih šol. Vsakodnevna srečanja skupine prijavljenih dijakov v sproščenem festivalskem vzdušju bodo obsegala gledanje filmov in poglobljeno diskusijo z dijaki, oboje pa bo rezultiralo v pisanju filmske kritike. Besedila se bodo premlevala in kalila skozi pogovor z mentoricama, ki bosta podajali konstruktivno kritiko, komentarje in smernice med delom v nastajanju. V pogovore bomo vključili tudi posamezne avtorje, filmske in festivalske delavce, končni izdelki pa bodo objavljeni na festivalski spletni strani ter spletni strani Društva za širjenje filmske kulture Kino!.

Na ustvarjalni delavnici si bomo prizadevali predstaviti in podajati film kot umetnost, sledeč ugotovitvam, da lahko film ključno pripomore k otrokovemu in mladostnikovemu razvoju kritičnega mišljenja, estetskega čuta in ustvarjalnih sposobnosti.

Mentorici sta Maja Krajnc, odg. urednica revije KINO! in izvajalka pedagoškega programa Kino-katedra za srednješolce v Slovenski kinoteki in Anja Banko, asistentka.

18. Festival slovenskega filma