Vabilo na filmskokritiško delavnico

Objavljeno 26. marec 201626. marec 2016  v Prihajajoči dogodki

KINO! filmsko-kritiška delavnica »Naježimo dlako, ostrimo pogled« na festivalu žanrskega filma Kurja polt

Blanche: “You wouldn’t be able to do these awful things to me if I weren’t still in this chair!

Jane: “Butch ya are, Blanche! Ya are in that chair …!

Festival žanrskega filma Kurja polt

Ste ljubitelji krvavega, mesnatega, strašno-čudnega in grozno-srhljivega? Motornih žag in zapuščenih graščin s pokvečenimi obrazi? Imate radi občutek naježene kože in hladne prste s cmokom v grlu? Potem je med 13. in 17. aprilom pravi čas, da se udeležite prav posebne brezplačne filmsko-kritiške delavnice »Naježimo dlako, ostrimo pogled«, ki jo pod okriljem festivala horror filma in sorodnih žanrskih poslastic Kurja polt organizira Društvo za širjenje filmske kulture KINO!.

Na ustvarjalni delavnici, ki bo v sklopu festivala potekala v prostorih Slovenske kinoteke, bomo ob ogledu okusno izbranih žanrskih poslastic poglobljeno diskutirali, ostrili poglede in brusili peresa. Skozi besedila, ki bodo nastajala med festivalom, boste ob konstruktivni kritiki in poglobljenih komentarjih mentorjev, spoznavali specifike kot tudi subverzivne prevrate žanrske umetnosti horrorja ter se naužili čisto posebne izkušnje filmske »groze«!

Če vam je prijetno-hladen srh naježil dlako, pogled pa vam nenavadno-srhljivo vleče v temne globine kinodvorane, boste svoj mir našli tako, da se do 31. marca prijavite na: ostrenje.pogleda@gmail.com.

Za več informacij lahko pokličete tudi na: 041 898 021 (Anja) ali 040 221 882 (Gašper).

POSEBNO OPOZORILO: Za vse tiste, ki dosegajo polnoletnih 18+!