Vabilo na filmskokritiško delavnico

Ste ljubitelji krvavega, mesnatega, strašno-čudnega in grozno-srhljivega? Motornih žag in zapuščenih graščin s pokvečenimi obrazi? Imate radi občutek naježene kože in hladnih prstov s cmokom v grlu? Potem je med 19. in 23. aprilom pravi čas, da se udeležite prav posebne filmsko-kritiške delavnice »Naježimo dlako, ostrimo pogled«, ki jo pod okriljem festivala horror filma in sorodnih žanrskih poslastic Kurja polt organizira Društvo za širjenje filmske kulture KINO!.

Na ustvarjalni delavnici, ki bo v sklopu festivala potekala v prostorih Slovenske kinoteke, bomo ob ogledu okusno izbranih žanrskih poslastic poglobljeno diskutirali, ostrili poglede in brusili peresa. Skozi besedila, ki bodo nastajala med festivalom, boste ob konstruktivni kritiki in poglobljenih komentarjih mentorjev, spoznavali specifike kot tudi subverzivne prevrate žanrske umetnosti horrorja ter se naužili čisto posebne izkušnje filmske »groze«!

Končni izdelki bodo objavljeni na svežem portalu Ostrenje pogleda ter na spletni strani festivala.

Pozor! Na voljo je 10 prostih mest, cena je 15 eurov. Delavnice bo vodila dr. Maja Krajnc, odg. urednica revije KINO! in izvajalka Kino-katedre za srednješolce v Slovenski kinoteki.

Prijave zbiramo do 9. aprila v naš nabiralnik: ostrenje.pogleda@gmail.com.

Festival žanrskega filma Kurja polt 4: Represija in revolt