Vabilo na filmskokritiško delavnico

Na filmsko-kritiški delavnici Ostrenje pogleda, ki že tradicionalno poteka na Animateki, bodo dijaki in študenti spoznavali posebnosti animiranega filma in različne animacijske tehnik. Zasledovali bodo avtorje.  Na vsakodnevnih srečanjih si bodo prijavljeni v sproščenem festivalskem vzdušju ogledovali izbrane animirane filme, po poglobljeni diskusiji pa svoje misli s pomočjo mentoric, ki bosta podajali smernice in komentarje, ubesedili v obliki besedila. V pogovore bomo vključili tudi posamezne avtorje, filmske in festivalske delavce, končni izdelki pa bodo objavljeni na festivalski spletni strani ter spletni strani Društva za širjenje filmske kulture KINO!

Izbor besedil boste lahko spremljali v Festivalskem dnevniku na festivalski spletni strani, vsa besedila, ki bodo nastala na delavnici, pa na naši spletni strani.

Prijave čim prej pošljite v naš elektronski nabiralnik ostrenje.pogleda@gmail.com, najpozneje pa do 1. 12. 2017.

Izvaja: Društvo za širjenje filmske kulture KINO!, mentorica: dr. Maja Krajnc, filmska teoretičarka in odg. urednica revije KINO!, asistentka: Petra Meterc, filmska kritičarka.

Kontakt: 040 302 808 (Zala)

Utrinek z lanskoletne delavnice