Vabilo na filmskokritiško delavnico

Vam peša vid? Ste brezvoljni? Ste pozabili, kako je, ko vas oblije kurja polt? Potem se nam med 18. in 22. aprilom pridružite na prav posebni petdnevni filmsko-kritiški delavnici »Naježimo dlako, ostrimo pogled«, ki jo na Festivalu žanrskega filma Kurja polt za bitja 18+ organizira Društvo za širjenje filmske kulture KINO!.

Z ostrim pogledom se bomo zazrli v čekane zverjadi in zblazneli naravi naravnost v obraz. Delavnica bo potekala v prostorih Slovenske kinoteke, kjer bomo razpravljali o izbranih žanrskih poslasticah ter hkrati brusili jezik in pogled. O festivalskih filmih boste udeleženci delavnice zapisali besedila, ob konstruktivni kritiki in smernicah mentoric pa spoznavali specifike in subverzivne prevrate žanrskega filma. Končni zapisi bodo objavljeni na spletni strani festivala in na spletnem portalu Ostrenje pogleda.

Pozor, pozor! Na voljo je 10 prostih mest, udeležba stane 15 EUR/glavo. Delavnico bo vodila dr. Maja Krajnc, odg. urednica revije KINO! in izvajalka Kino-katedre za srednješolce v Slovenski kinoteki, asistirala bo filmska kritičarka Petra Meterc.

Prijave zbiramo do 9. aprila v naš nabiralnik: ostrenje.pogleda@gmail.com.

Za vprašanja smo dosegljivi na številki 040 302 808 (Zala Ž.).