Vabilo na filmskokritiško delavnico

V sredini aprila filmskih ljubiteljev že šesto leto zapored ne bo oblival le dež, temveč tudi kurja polt. Med 9. in 14. aprilom se obeta nova edicija Festivala žanrskega filma Kurja polt z osrednjo tematsko retrospektivo »Freaks«. 

Za vse, ki se sprašujete, kako avtorjem žanrskih klasik ali bolj obskurnih del uspe spraviti vaše dlake v pokončno držo, in tiste, ki bi radi o filmskih »čudakih« premišljali skozi pisano besedo, bo Društvo za širjenje filmske kulture KINO! priredilo šestdnevno filmsko-kritiško delavnico Naježimo dlako, ostrimo pogled! za udeležence 18+. Po ogledih izbranih poslastic bomo v kavarni Slovenske kinoteke skozi poglobljeno debato ostrili jezik in pogled. Udeleženci delavnice bodo ob pomoči mentorice in asistenta premišljali o filmskih obravnavah “čudaških” subjektov v različnih filmskozgodovinskih obdobjih in poskušali prepoznati posebnosti ter subverziven značaj žanrskega filma. Na podlagi smernic bodo svoje misli sestavili v koherenten izviren zapis. Pri pisanju se velja potruditi, saj bodo končna besedila objavljena na spletni strani festivala in na spletnem portalu Ostrenje pogleda.

Pazite! Na voljo je le 10 prostih mest, udeležba pičlih 15 EUR. Delavnico vodi dr. Maja Krajnc, filmska teoretičarka in odg. urednica revije KINO! ter izvajalka Kino-katedre za srednješolce v Slovenski kinoteki, asistira Robert Kuret, filmski mislec in kritik.

Prijave zbiramo do 1. aprila na: ostrenje.pogleda@gmail.com.

Za vprašanja smo dosegljivi na številki 040 302 808 (Zala Ž.).

***

Vtisi z lanskoletne delavnice in teksti, nastali na delavnici.