Stik s filmom pripomore k oblikovanju estetske občutljivosti in krepi mladostnikovo medijsko pismenost. Film mladim omogoča, da se identificirajo z raznovrstnimi izkušnjami in srečajo z različnimi pogledi na svet. Predvsem pa film vzdrami domišljijo, čustva, umetniško in znanstveno ustvarjalnost ter spodbudi kritično razmišljanje in vrednotenje.

Na festivalskih prizoriščih se bo tokrat v okviru delavnice Ostrenje pogleda od 28. 9. do 2. 10. praznovalo stop animacijo svetovnega kova. Ob izbranih filmskih sklopih, v sproščenem festivalskem vzdušju se bo o videnem razpravljalo, premišljevalo animacijo in misli s pomočjo mentorjev zaokroževalo v besedila. Ta se bodo sproti objavljala na festivalski spletni strani in na www.e-kino.si.

Ostrenje pogleda je filmsko-vzgojni in ustvarjalni program za mlade, ki ga organizira Društvo za širjenje filmske kulture KINO!, tokrat se bo delavnica odvila pod mentorsko taktirko pesnika in filmskega publicista Muanisa Sinanovića v sodelovanju s Stoptrikom in s finančno podporo Urada Republike Slovenije za mladino.

Prijave pošljite v naš elektronski nabiralnik ostrenje.pogleda@e-kino.si do 26. 9. 2022.
Prijavljeni prejmejo akreditacijo za ves festival.
Kontakt za več informacij: ostrenje.pogleda@e-kino.si.