Kulti, klasike in žanrski odpadniki bodo tudi letos zaživeli na festivalu žanrskega filma Kurja polt, ki praznuje in prikazuje čudovito bizarno, drzno in divje polje filmske ekspresije. Nekateri med filmi so sirote brez pedigreja, drugi so zamolčani, spregledani, prepovedani filmi velikih avtorjev, prav vsi pa obsedejo gledalce in jih preobražajo v pravoverne sledilce, ki se zbirajo v temačnih kinodvoranah.

Če bi radi izkusili slast kultnih in žanrskih filmov ter jih dodobra premislili in predebatirali v krogih filmskokritiške sekte, se pridružite šestdnevni filmskokritiški delavnici Naježimo dlako, ostrimo pogled!, ki jo na Festivalu žanrskega filma Kurja polt med 17. in 23. aprilom organizira Društvo za širjenje filmske kulture KINO! 👻🔪🩸

Po ogledu najnovejših in iz arhivov izbrskanih vrhuncev žanrskega filma ter poglobljeni razpravi bodo udeleženci ob pomoči mentorjev razmisleke o filmih zapisali v obliki kratkih esejev. Ti bodo objavljeni na spletni strani festivala in na e-kino.si, izbor pa tudi v reviji KINO!.

Na voljo je le 10 prostih mest, udeležba pa znaša 22 EUR. Udeleženci delavnice prejmejo festivalsko akreditacijo. Delavnico vodi Žiga Brdnik, publicist in prejemnik nagrade revije Ekran.

Prijave zbiramo do 10. 4. (oziroma do zapolnitve mest) na: ostrenje.pogleda@e-kino.si. 📬

Za vprašanja smo dosegljivi na e-mailu ostrenje.pogleda@e-kino.si.