Drage ljubiteljice in dragi ljubitelji filma in filmskega, KINO! podpornice in podporniki!Tudi letošnje leto je prineslo nove geopolitične premike, ob katerih se lahko zazdi, da je verjetnost solidarnosti in sodelovanja iluzorna. Kljub temu pa KINO! ostaja zvest istim ciljem. Poglobljena analiza filma in filmskega sveta – v navezavi na resničnost, iz katere film neizbežno izhaja. Brez reklam, brez motenj in brez bližnjic. Poskus dialoga med mlajšimi in že uveljavljenimi generacijami kritikov, teoretikov in filmskih avtorjev. Odpiranje tem, ki sicer v našem prostoru ne bi prejele podrobnejše obravnave. In pa, kot trdi slavno geslo Serga Daneya – ljubezen do filma ne zgolj kot odnos do filma, ampak ljubezen do filma kot odnos do sveta prek filma.

V tem kontekstu je revija KINO ! odmik od nemudnosti in nujnosti, ki jo pogosto doživljamo. Ukvarja s povezavo filma in družbe, s sodobnostjo, v kateri film in vse bolj tudi novi mediji oblikujejo naše dojemanje sveta. Naročnina na revijo KINO! je lahko zato pomenljiva gesta, saj poskuša vzpostaviti povezavo s temeljitejšim in počasnejšim razmislekom o sodobnem filmu in kulturi na sploh.

Poleg tega vam revija KINO! ob sklenitvi naročnine podari še darilo.

Naj vas ob tem še povabimo, da nam namenite delež vaše dohodnine – nič vas ne stane, nam pa pomeni veliko!

Društvo za širjenje filmske kulture KINO! je vpisano v register društev v javnem interesu, kar pomeni, da je uvrščeno na seznam upravičencev za donacijo dohodnine. Tako lahko vsak upravičenec društvu nameni do 1% dohodnine. Donacija zavezancu ne predstavlja dodatnega stroška, saj gre za dohodnino, ki bi sicer končala v državnem proračunu, za naše društvo pa predstavlja pomemben vir prihodka. Vse donacije bodo uporabljene za izvajanje projektov društva.

V kolikor bi želeli prispevati, vas naprošamo, da izpolnite priložen obrazec za namenitev dela dohodnine, ter ga po pošti pošljete na pristojni Finančni urad. Če imate digitalno potrdilo, lahko zahtevo za namenitev dela dohodnine oddate preko portala eDavki.

Podatki, ki jih boste potrebovali pri izpolnjevanju e-obrazca:

Naziv: Društvo za širjenje filmske kulture KINO!

Davčna številka: 91973783

Zahvaljujemo se vam za izkazano podporo in vam želimo mehkejše 2024!

Vaš KINO!