Vabilo na brezplačno filmskokritiško delavnico

Film se mora spreminjati.

Norman McLaren

Z ostrenjem pogleda in brušenjem peresa se bomo preizkusili tudi na FeKK-u. Udeležencem brezplačne filmsko-kritiške delavnice, ki bo potekača med 22. in 27. avgustom, bomo skušali približati filmsko umetnost in skoznjo ostriti kritični odnos – tako do filmske umetnosti kot sveta. Spoznavali bomo specifike kratke forme v različnih filmskih zvrsteh, posebno pozornost bomo namenili prodornim filmskim ustvarjalcem in tematikam, s katerimi se mladi srečujejo v svojem vsakdanu.

V vrtoglavem vzdušju bomo gledali festivalske filme in o njih razpravljali, oboje pa bo rezultiralo v pisanju filmske kritike. Besedila se bodo premlevala in kalila skozi pogovor z mentoricama, ki bosta podajali konstruktivno kritiko, komentarje in smernice med delom v nastajanju. V pogovore bomo vključili  tudi posamezne avtorje, filmske in festivalske delavce, končni izdelki pa bodo objavljeni na festivalski spletni strani ter spletni strani Društva za širjenje filmske kulture Kino!.

Na ustvarjalni delavnici si bomo prizadevali predstaviti in podajati film kot umetnost, sledeč ugotovitvam, da lahko film ključno pripomore k otrokovemu in mladostnikovemu razvoju kritičnega mišljenja, estetskega čuta in ustvarjalnih sposobnosti.

ROK ZA PRIJAVE: do 12. 8. 2016 na ostrenje.pogleda@gmail.com

Kontakt: ostrenje.pogleda@gmail.com; 040 720 717 (Maja), 041 898 021 (Anja)

Izvajalec: Društvo za širjenje filmske kulture Kino!, mentorici: dr. Maja Krajnc, odg. urednica revije KINO! in izvajalka pedagoškega programa Kino-katedra za srednješolce v Slovenski kinoteki, in Anja Banko, asistentka.

FeKK 2016 – Mednarodni festival kratkega filma v Ljubljani