V torek, 31. januarja ob 21.30, si bomo v Slovenski kinoteki ogledali kultni film, posnet po istoimenskem romanu Irwina Welsha, Trainspotting (Danny Boyle, 1996), ki bo predvajan v okviru Kinotečne retrospektive Teorija filma: uvod skozi čute.

Trainspotting (Danny Boyle, 1996)

Dobimo se ob 21h v kavarni Slovenske kinoteke, po ogledu filma pa se podružimo in podebatiramo o življenju mlade, divje nihilistične generacije Dublina 90ih. Pokomentiramo tudi vaš »work in progress« – prinesite s seboj tiskane verzije vaših kritik v nastajanju.

Hiperkultni, ultradekadentni, maničnonihilistični, seropozitivni heroinonirični drive preluknjane generacije, ki vprašanj več ne potrebuje. Imajo vstopnico in zanesljivo bodo ujeli vlak. Pouk: heroinu lahko pobegneš, življenju, ki si si ga nabral z njim, nikoli.

Jurij Meden

Ne pozabite: V okviru Kinotečne retrospektive, ki se odvija v januarju in februarju, poteka mini natečaj – najboljši zapis o enem od filmov iz retrospektive bo dobil prav posebno knjižno nagrado, ki nam jo podarja Slovenska kinoteka 🙂 Vaša besedila lahko do konca februarja pošljete v naš nabiralnik: ostrenje.pogleda@gmail.com.

Napovednik filma