Categories
novice

Srečno 2021!

Drage ljubiteljice in dragi ljubitelji filma in filmskega, KINO! podpornice in podporniki, ✨✨

letošnji tako imenovani veseli december se od prejšnjih razlikuje v mnogem. Poleg praznih kinodvoran in filmskih druženj prek spletnih platform so ga zaznamovali tudi ukrepi vlade – predvsem na področju kulture, za katere se zdi, da je njihov namen sistematično ukinjanje raznovrstnih kulturnih dejavnosti in kritične misli, s katero različna društva in organizacije bogatijo našo družbo. Mednje spada tudi Društvo za širjenje filmske kulture KINO!, ki s svojo založniško dejavnostjo zapolnjuje vrzel na področju filmske teorije v slovenskem knjižnem prostoru, z izobraževalnim programom Ostrenje pogleda pa pomembno prispeva k širjenju cinefilije.

Ker je lahko trenutno obdobje samoizolacije zaradi pomanjkanja stika z bližnjimi in občutka ekonomske negotovosti zelo mučno, vas vabimo, da posežete po KINU!, ki predstavlja dobrohoten odmik od površnosti našega vsakdana. 

Naročnina na revijo KINO!, ki se med mnogim drugim ukvarja tudi z analizo pravkar omenjenih družbenih okoliščin v odnosu do filma, predstavlja pomenljivo gesto tako za vaše bližnje kot za nas. Sistematičen vpogled v drobovje posameznih filmov, avtorjev in teoretskih konceptov odpira razmišljanja, daljnosežnejša od rigidno začrtanih in klišejskih tem, ki prevladujejo v dominantnem kulturnem diskurzu. Poleg tega vam revija KINO! ob sklenitvi naročnine podarja še darilo 🎁

Naj vas ob tem še povabimo, da nam namenite delež vaše dohodnine – nič vas ne stane, nam pa pomeni veliko!

Društvo za širjenje filmske kulture KINO! je vpisano v register društev v javnem interesu, kar pomeni, da je uvrščeno na seznam upravičencev za donacijo dohodnine. Tako lahko vsak upravičenec društvu nameni do 0,5% dohodnine. Donacija zavezancu ne predstavlja dodatnega stroška, saj gre za dohodnino, ki bi sicer končala v državnem proračunu, za naše društvo pa predstavlja pomemben vir prihodka. Vse donacije bodo uporabljene za izvajanje projektov društva.

V kolikor bi želeli prispevati, vas naprošamo, da izpolnite obrazec za namenitev dohodnine, ki ga najdete na spletni strani DURSA pod razdelkom NAMENITEV DELA DOHODNINE ZA DONACIJE, in ga po pošti pošljete na pristojni Finančni urad. Če imate digitalno potrdilo, lahko zahtevo za namenitev dohodnine oddate preko portala eDavki.

Naši podatki: 
Društvo za širjenje filmske kulture KINO!,
Na jami 11, 1000 Ljubljana,
davčna številka: 91973783.

Zahvaljujemo se vam za izkazano podporo in vam želimo filmsko 2021 ❣️