Želite s fotografijo povedati zgodbo, pa ne veste kako? Ali obstajata slaba in dobra fotografija? Kaj želimo sporočiti s fotografijo?

Po uvodnem predavanju, na katerem bomo razbili mit o slabi/dobri fotografiji in v katerem se boste seznanili z deli fotografinj in fotografov, ki pri svojem delu uporabljajo različne pristope, boste za domačo nalogo ob smernicah mentorja poskušali fotografsko serijo ustvariti tudi sami.
Drugo in tretje srečanje bomo posvetili komentiranju vašega dela in skušali odgovoriti na vprašanja, ki se vam porajajo o(b) fotografiji, prehajali bomo iz teorije v prakso in obratno.
Za delavnico potrebujete fotoaparat, zadostuje že telefon.

Termini:
– torek, 26. 1. od 18:00–21:00
– torek, 2. 2. od 18:00–21:00
– torek, 9. 2. od 18:00–21:00

Matjaž Rušt že več kot deset let deluje kot dokumentarni fotograf. Njegovo osrednje polje interesa so ljudje in različni marginalni fenomeni sodobnih družb. Zaključuje študij fotografije na Oddelku za fotografijo Visoke šole za storitve – VIST. Svoje delo je predstavil v številnih uglednih institucijah doma in v tujini ter je prejel nagrade Slovenia Press Photo in Društva novinarjev Slovenije. Skupaj z Robertom Marinom od leta 2014 ustvarja fotografsko serijo Najlepše mesto na svetu.

www.matjazrust.com

Udeležba pičlih 20 eur.
Prijave do 23. 1. zbiramo na ostrenje.pogleda@e-kino.si.
Pohitite s prijavo, saj je število mest omejeno.
Mentor: Matjaž Rušt

Public private, 2020, Matjaž Rušt