S filmskim raziskovanjem nadaljujemo v nedeljo, 5. novembra v Slovenski kinoteki, kjer si bomo ogledali ruski film Imam dvajset let (Mne dvatsat’ let, 1964).

Imam dvajset let (Mne dvatsat’ let, Marlen Hucijev, 1964)

Ko se Sergej po služenju vojaškega roka vrne domov, se mu vse dozdeva ugaslo in brezsmiselno: prijatelji niso več tisto, kar so bili, srečanje z Anjo ga povsem razočara in srečanje z očetovim duhom le dokončno poudari razliko med generacijama. Toda neki smisel mora v tem življenju le obstajati … Izjemen portret ruske sodobne mladine v slogu italijanskega neorealizma. Drama z impresivnim in poetičnim doživljanjem mesta je nastala kot del novega vala sovjetske kinematografije, ki se je vedno bolj usmerjal v raziskovanje življenja posameznika izven okvirov povzdigovanja komunistične ideologije pod Stalinovo diktaturo. Posebna nagrada žirije na beneškem filmskem festivalu.

iz Kinotečnika

Dobimo se ob 16.30 v kavarni Slovenske kinoteke. Po ogledu sledi še poglobljena debata, pokomentirali pa bomo tudi kritike v nastajanju, tako da jih ne pozabite prinesti s sabo!

Odlomek iz filma