Categories
Ostrenje pogleda v Slovenski kinoteki 2018/19

Dih + Ustava Republike Hrvaške

Na filmsko-kritiškem krožku Ostrenja pogleda se zopet srečamo v nedeljo, 4. novembra, ko bosta v sklopu programa balKam na sporedu kratki film Dih (Dah, 2018, rež. Ermin Bravo) in Ustava Republike Hrvaške (Ustav Republike Hrvatske, 2016, rež. Rajko Grlić). Dobimo se ob 16.45 v kavarni Slovenske kinoteke. S seboj prinesite beležke, saj po projekciji sledi poglobljena debata, pokomentirali pa bomo tudi vaše kritike v nastajanju, zato jih ne pozabite prinesti s seboj. Izvajalka krožka in mentorica je dr. Maja Krajnc, odg. ur. revije KINO!.

Dih (Dah, Ermin Bravo, 2018)

26-letni Igor opravlja vzdrževalna dela v rehabilitacijskem centru, v katerem se zdravi 71-letna Edita. Naključno srečanje bo porodilo nenavaden odnos. Dve bitji se bosta brez besed prepoznali in medsebojno spremenili.

O filmu Dih, iz Kinotečnika
Ustava Republike Hrvaške  (Ustav Republike Hrvatske, Rajko Grlić, 2016)

Zgodba o ljudeh, ki prebivajo v isti zgradbi, a imajo zelo različna življenja. Razlikujejo se po družbenem statusu, nacionalnosti in veri. Njihove življenjske poti se ne bi nikoli križale, če jih k temu ne bi prislil nesrečen dogodek in medsebojna pomoč. Ljubezenska zgodba o sovraštvu.

O filmu Ustava Republike Hrvaške, iz Kinotečnika
Napovednik filma