Februarja se na filmsko-kritiškem krožku Ostrenje pogleda prvič srečamo v nedeljo, 10. februarja ob 17h na kinotečni matineji, ko se bo odvrtela novodobna filmska klasika Moje poletje ljubezni (My Summer of Love, 2004).

Moje poletje ljubezni (My Summer of Love, Pawel Pawlikowski, 2004)

Lirično Moje poletje ljubezni Pawla Pawlikowskega, v katerem sta debitirali igralki Nathalie Press in Emily Blunt, razgrne zgodbo o najstniški strasti in popelje v osebne svetove Mone in Tamsin ter v verskega fanatika spreobrnjenega kriminalca, Moninega brata Phila, ki so hkrati erotični in strašljivi. Pawlikovski s subtilno režijo postavi zbegano najstnico Mono, pravkar izključeno iz šole, ki z bratom živi v zakotnem yorkshirskem zaselku v propadajoči družinski hiši z bifejem, in elegantno čelistko Tamsin iz bližnjega dvorca, ki jo navdušujejo Nietzsche, Freud, Edith Piaf in rdeče vino, v eno poletje, v katerem pobegneta pred svojim razredom.

Napovednik filma

Dobimo se ob 16.40 v kavarni Slovenske kinoteke. Po ogledu filma sledita druženje in poglobljena debata o filmu, v kateri bomo postavili smernice za pisanje filmske kritike. Pokomentirali pa bomo tudi vaše kritike v nastajanju, zato jih (skupaj z beležkami) ne pozabite prinesti s seboj.