Na filmsko-kritiškem krožku se ponovno srečamo na kinotečni matineji v nedeljo, 24. februarja ob 17h. Skupaj si bomo ogledali film Akvarij (Fish Tank, 2009).

Akvarij (Fish Tank, Andrea Arnold, 2009)

Film priznane britanske avtorice Andree Arnold je napeta, realistična, nesentimentalna študija problematične petnajstletnice Mie, ki se zaljubi v maminega karizmatičnega ljubimca. Režiserka je svojo junakinjo Katie Jarvis odkrila na železniški postaji, ko se je divje prepirala s fantom. Gnev iz prizora je prenesla v film, ki se odvija v predmestju Londona, v njem pa utesnjenost zarisujeta sivo stanovanjsko naselje z revnimi bloki in pusta dekliška soba. Naturščica, ki nikoli v življenju ni plesala, v filmu pleše na svoj način, brez maske in šova, s plesom pa želi akvarij zapustiti.

Maja Krajnc
Napovednik filma

Dobimo se ob 16.40 v kavarni Slovenske kinoteke. Po ogledu filmov sledita druženje in poglobljena debata o filmih, v kateri bomo postavili smernice za pisanje filmske kritike. Pokomentirali pa bomo tudi vaše kritike v nastajanju, zato jih (skupaj z beležkami) ne pozabite prinesti s seboj.