Na naslednjem filmskokritiškem krožku se vidimo v četrtek, 19. decembra ob 15. uri, v učilnici 107. Tokrat bomo pod drobnogled vzeli kratke filme prodorne srbske avtorice Jelene Gavrilović, ki je, kot v novem KINU! zapiše Matic Majcen, »kljub svoji mladosti dosegla impresivno raven ustvarjalne zrelosti

Majcen njen opus opiše z besedami:
»Večna tema odraščanja pri Gavrilović postane osrednje gonilo drame, ki je režiserka nikoli ne eksploatira v narativne namene, temveč iz tega motiva izpelje glorifikacijo prikupne izgubljenosti, melanholije in naivne samozavesti, ki jo izražajo njeni subjekti. Ni dvoma, da svoje mlade protagoniste naravnost obožuje – v njih vidi neskončno lepoto, nedolžnost, nekakšno ujetost, iz katere izhaja veličastnost iskanja njihove svobode. Prav zato je tako pomembno, da jim izkazuje največje možno spoštovanje, kar pa ima tudi velike posledice za estetsko in pripovedno plat njenega ustvarjanja.« (Matic Majcen, »Trk diskretne avtentičnosti in glorifikacije mladosti v kratkih igranih filmih Jelene Gavrilović«, KINO! 39)

V najnovejši ediciji KINA! smo srbski avtorici posvetili poseben tematski blog, v katerem pisci v svojih besedilih poleg njenih kratkih filmov obravnavajo tudi videospote in spletno serijo #Samokažem, ki velja za prvo tovrstno spletno serijo na območju držav nekdanje Jugoslavije.

Za pokušino prva epizoda spletne serije: 

#Samokažem, prva epizoda

Toplo vabljeni na krožek in k branju sveže številke KINA!.