Kako se lotiti glasbenega opremljanja filma? Zakaj je pomembno, da slišimo, kaj se na sliki dogaja? Kako prelisičiti sluh? Mu sploh namenjamo dovolj pozornosti? Na kaj vse zvok vpliva? 

Na vprašanja vam bo skozi serijo treh srečanj poskušala odgovoriti Pia Nikolič. Po uvodnem teoretskem predavanju se boste v sinhronizaciji in glasbenem opremljanju preizkusili tudi sami. Končne izdelke bomo na zadnjem srečanju skupaj tudi predebatirali.

Termini:
– torek, 12. 1. od 18:00–21:00
– četrtek, 14. 1. od 18:00–21:00
– sreda, 20. 1. od 18:00–21:00

Pia Nikolič (rojena 1989) se je s filmom začela profesionalno ukvarjati že med študijem analitske sociologije na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. O filmu piše kritike in teoretske oddaje ter vodi intervjuje z ustvarjalci za Radio Študent, piše tudi za Kinotečnik in revijo Ekran. Sodelovala je z mnogimi slovenskimi filmskimi festivali. Vrsto let sodeluje pri Kinotekinem projektu Razumevanje filma, pod okriljem katerega izvaja delavnice za dijake in usposablja pedagoge srednjih šol. Za VIZO izvaja otroške delavnice o animaciji, sinhronizaciji in optičnih igračah, za Art kino mrežo Slovenije pa vodi pogovore z mladimi o filmih.

Udeležba pičlih 20 eur.
Prijave zbiramo na ostrenje.pogleda@e-kino.si.
Pohitite s prijavo, saj je število mest omejeno.