Jutri zjutraj (Sutra ujutru, Oleg Novković, 2006)

Naslednjič se na krožku Ostrenje pogleda na Gimnaziji Bežigrad zopet vidimo v četrtek, 29. novembra ob 15h v učilnici 107. Tokrat se bomo potopili v Jutri zjutraj (Sutra ujutru, 2006) Olega Novkovića.

O filmu:

Nele se po dvanajstih letih življenja v Kanadi vrne v rodni Beograd, kjer se namerava poročiti z Majo, a bi najprej rad obnovil stike s svojimi starimi prijatelji in družino. Štirje dnevi, ki jih preživijo skupaj, za vedno spremenijo njihova življenja. Še en dokaz, da razdalje ločujejo ljudi in spreminjajo njihove življenjske nazore – ostajajo le spomini na stare ljubezni in prijateljstva.

Kaj je ljubezen? Ne verjamem, da zna kdo odgovoriti na to vprašanje. Človek lahko izrazi le svoje stališče, občutje. Zame je ljubezen gibalna sila, ki ruši vse ovire in načrte ter človeka sili k težkim odločitvam. Tudi moji junaki doživljajo podobne zgodbe. Jutri zjutraj je ljubezenska drama. Govori o globoki strasti, čutnosti, nežnosti, ukvarja se z ljubosumjem, posesivnostjo, izdajo ljubezni – s spopadom razumskega in narazumskega. 

Oleg Novković, režiser filma
Napovednik filma