Zadnjič se v tem šolskem letu srečamo v četrtek, 16. maja ob 15h, v učilnici 107. Ogledali si bomo drugi celovečerec Debre Granik Na sledi očetu (Winter’s Bone, 2010) z mlado Jennifer Lawrence v glavni vlogi.

»/…/ Na sledi očetu še zdaleč ni naturalistična sociološka študija o uničujočem vplivu drog na družinsko življenje (pa čeprav je osupljiva tudi pristnost, s katero slika to družbeno okolje), pač pa tragedija o neizbežnem trku kolektivnega in individualnega, družine, njenih zakonov in vezi na eni strani ter posameznika z njegovimi odločitvami na drugi. /…/ Prav zaradi pripovedne kompleksnosti in pomenske večplastnosti delo nagovarja resnično širok avditorij. Režiserka je v njem prepletla mračno kriminalno zgodbo, angažirano družinsko dramo, feministično srhljivko o spolni emancipaciji in nenazadnje sociološko študijo degradiranega družbenega okolja. Svojevrsten cinefilski posladek pa nam nudi njeno poigravanje z miti in ikonografijo ameriškega žanrskega filma, saj bo pozoren gledalec v filmu zasledil številne subtilne in domiselne reference na posamezna dela.« (Denis Valič, Pogledi)

Vedno so me fascinirali posamezniki, za katere se zdi, da bi se morali počutiti poražene, pa se vseeno ne počutijo tako. Vedno me bo zanimalo, od kod ti ljudje črpajo moč. Prelepo je videti nekaj takega.

Debra Granik
Napovednik filma