Šport je za veliko deklet nekaj samoumevnega in sploh se ne zavedajo, kakšno prednost imajo. To je spoznala tudi 12-letna Sanela, katere strast je plavanje. Ni si predstavljala, da ji bo ravno pred šolskim tekmovanjem telo prekrižalo načrte – prvič je namreč dobila menstruacijo. Za večino žensk je slednje skorajada nekaj običajnega, a ne zanjo. Ker je muslimanske veroizpovedi, se s tem dogodkom začne drugačno življenje, ki ga najprej noče sprejeti in ga zato poskuša zatajiti. Zelo močno se želi udeležiti tekmovanja, za kar pa potrebuje podpis staršev.

Plavanje (Katarina Rešek, 2014)

Želja je tako močna, da se celo odloči ponarediti podpis, saj mati, ki se rigorozno ravna po načelih, ki jih narekuje muslimanska religija, sprva ne želi ugoditi njeni želji. Po telefonskem pogovoru z očetom se le odloči, da se Sanela lahko udeleži tekmovanja pod pogojem, da namesto kopalk nosi burkimi – v skladu z muslimansko vero.

Tako je razdvojena: ali upoštevati načela svoje religije ali nadaljevati s plavanjem, kar si tudi želi. Film premišljeno obravnava in prikaže težave mladoletnice, ki pride do spoznanja, da lahko iz, čeprav na začetku brezizhodne situacije, da vse ni tako črno. Uspe ji do neke mere upoštevati zapovedi svoje religije, pri čemer ne pozabi na svoje želje.