S porazi do zmage (Schultersieg, 2016) Anne Kochje observacijski dokumentarec, ki prikaže življenje štirih mladih rokobork. Janny, Debby, Lisa in Michelle živijo v športnem internatu in se vsak dan intenzivno posvečajo treningom. Vsako dekle je predstavljeno skozi svojo fizično in tekmovalno pot, ki je polna vlaganja truda, čeprav se ta vedno ne odrazi. Njihovo prizadevanje še posebej izstopa v prizorih upočasnjenega boja, kjer se lahko zaznata neprestano osredotočanje in telesni napor, hkrati pa nežnost v nečem, kar je grobo. Vstopimo v svet deklet, ki so popolnoma podvržene svojim ambicijam. Spoznamo jih tudi v trenutkih izven telovadnice: v družinskem krogu, med druženjem v njihovih sobah in v šoli, ko pogovor vedno znova zaide na športna telesa in priprave na tekmovanja. Glede na redkost podobnih prizorov se porodi vprašanje, ali njihov svet sploh obstaja izven športa. S porazi do zmage kronološko prikaže začetek njihovega šolanja v internatu in spremlja njihove športne podvige. S podobami praznih hodnikov, stavb in prostorov razbije napetost med tekmovanji in treningi ter poudari, da je ključen proces in ne porazi ali zmage.

S porazi do zmage (Schultersieg, Anna Koch, 2016)

Nad vsako napako deklet, vsem, kar se jim dogaja v prostem času, in nad vsakim odvečnim kilogramom bdita glavna trenerja. Zdi se, kot da telesa deklet še najmanj pripadajo njim samim. Trenerja obravnavata dekleta glede na njihov rezultat. Na primer, Michelle, ki v rokoborbi ni tako uspešna, ne posvečata toliko pozornosti kot uspešnejšim. Tukaj se pokaže, kako neizprosen je ta šport, tudi zaradi zahtev in pritiskov, ki jih obkrožajo.

Avtorica v dogajanje ne posega, ampak ga le beleži, s čimer poda kritiko nečloveškemu načinu življenja. Film iskreno, brez zadržkov prikaže zahtevni vsakdan mladih športnic.