Večerja po ameriško (Dinner in America, 2020) je film divjih pank rock ritmov, nabit z mladostno uporniško energijo. S prikazom štirih različnih večerij razgali ameriško problematiko nefunkcionalnih družin, hiter in površen način življenja ter nezdrave odnose in nezdrave prehranjevalne navade. Film tabuizirane teme obravnava z ogromno mero prikupnosti in humorja.

Večerja po ameriško (Dinner in America, Adam Carter Rehmeier, 2020)

Protagonista Patty in Simon si ne bi mogla biti bolj različna. Patty je introvertirano, plašno in v življenju popolnoma neizkušeno dekle, Simon pa je njeno popolno nasprotje. Je divji in glasen upornik, dovoli si marsikaj, kadi, jemlje substance v obliki tablet, preprodaja drogo, da zasluži nekaj denarja in ne izbira besed, ko vpije na druge ljudi. Srečata se v trenutku, ko Simona preganja policija zaradi podtikanja požarov. Patty ga, da ga skrije pred policijo, odpelje k sebi domov. Simon, ki je tudi sicer spreten govorec, prepriča njene starše, da ostane pri njih. Tako se začne zanimiva, nenavadna in humorna dogodivščina.

Velik preobrat v filmu je razkritje, da je oboževani pevec glasbene skupine, ki mu je Patty pisala pisma in pošiljala intimne fotografije, pravzaprav Simon. Dnevi, ki jih preživita skupaj, so tako za Patty najlepši dnevi v njenem življenju, saj ji Simon s svojim načinom življenja in izkušnjami pomaga, da se znebi svojega strahu in občutka manjvrednosti. Ob njem se Patty prelevi kot gosenica v metulja. Simon pa se malo omehča in pokaže, da je v sebi tudi nežen in prijazen. Razkrije se, da je njegovo uporništvo samo odziv na odnos staršev in starejše sestre do njega, ki mu ne zaupa, ga stalno obtožuje in vali krivdo nanj.

Režiser Adam Carter Rehmeier je idejo za film premišljeval več let. Podobno kot Simon, je v svoji mladosti igral v bandu in tako razvijal svoj ljubeč odnos do glasbe, ki ga je mogoče začutiti tudi v ritmični glasbeni spremljavi Večerje po ameriško. Ritem filma se skozi pripoved spreminja. V nekaterih trenutkih teče počasi in umirjeno, npr. v prizorih z mladim dekletom Patty, ki pogosto le sedi in umirjeno opazuje dogajanje okoli sebe. Pri opazovanju se na okolico ne odziva, niti takrat, ko se znajde v vlogi žrtve nadlegovanja vrstnikov, ki se ves čas superiorno spravljajo nad tistimi, ki po njihovem niso tako lepi, uspešni, bogati in popolni … Na višje obrate Patty spravijo le njeni starši, ko med sicer mirno večerjo zavrnejo njeno željo – ne dovolijo ji na koncert njene najljubše glasbene skupine s pevcem, o katerem nenehno fantazira. Na drugi strani je v podobah, v katerih se pojavi Simon, ritem filma zelo hiter, na trenutke že kar divji.