Kratki igrani film Neutudum (2019) prikazuje par, Izidorja in njegovo svetlolaso dekle, ki sta na izletu v hribih. Avtorica Katja Leitgeb se poigrava z narodno simboliko in uporabi zimzeleno pesem »Izidor ovčice pasel«. 

Neutudum (2019)

Par se sprehaja po gozdu. Izidor zagleda dekle z dolgimi temnimi lasmi, ki zaradi svoje prosojnosti deluje kot duh. Stemni se in par se zateče v bližnjo hišo. Izidorju se prikaže moški v slovenski narodni noši. Zaradi oddaljenosti in teme je njegov obraz popolnoma nerazpoznaven. Naslednje jutro Izidor svojemu dekletu pove, da jo je prevaral. Tudi njej se nato prikaže temnolaso dekle, ki Izidorja nato spremeni v kurenta. Pravzaprav se v masko kurenta spremeni samo glava, telo ostane isto, kar deluje grozljivo. 

Izidor-kurent začne loviti svoje dekle. Izrisuje se mračna atmosfera. Sredi bega se pojavi zanka. Podoba se za nekaj sekund zavrti nazaj in nato naprej, kar se nekajkrat ponovi. Prisoten je občutek tesnobe in neizbežnosti. Dekle poskuša pobegniti, a ji ne uspe. Nato se ponovno pojavi Izidor, ki ga dekle v afektu ubije.  

Ko kurent dekle ujame, jo posili. Dekle ga nato ubije, nakar pride temnolaska in se začne z njo poljubljati. Na koncu se pojavi total, v katerem je mogoče videti nosečo dekle, nosečo temnolasko in kurenta; stojijo pri miru. Trenutek se asociativno poveže s pesmijo »Izidor ovčice pasel«.  

»Ko ovčice je zapustil, 
stopil je v vojaški stan,
cingel cing «

»Stopil je v vojaški stan« pomeni, da mora Izidor odrasti. Podobno mora odrasti tudi Izidor iz filma.