My Baby Left Me (1995) je absurden, komičen in emocionalno nabit kratki animirani film avtorja Milorada Krstića, ki je bil prikazan v sklopu Zgodovinski mejniki ll. Gre za zgodbo o avtorjevem nesrečnem razmerju.

Film je razdeljen na tri dele — stopnje razmerja. Ti deli delujejo kakor sanje, ki jih trikrat prekine zvonenje telefona. Ko glavni junak vstane, da bi se oglasil, se živo pisane barve iz prizora dinamičnih sanj prevesijo v dolgočasne sivkaste tone.

My Baby Left Me (Milorad Krstić, 1995)

V prvem sklopu prizorov sanj avtor uporabi karikature ljudi, ki se ovijajo drug okoli drugega in se sinhrono gibljejo v ritmu glasbe. V vsaki sliki se dve telesi združita v nekakšno celoto, ki se elastično širi in krči, da deluje kot prizor spolnega odnosa. Tako z gibanjem, razširtvami in skrčitvami teles in v nekaterih primerih celo spreminjanjem oblik v različne predmete ustvarjajo erotično podobo razmerja. V prvi stopnji je namreč par močno zaljubljen in skorajda neločljiv. Ko prvič zazvoni telefon in se prizor spremeni, pa vidimo izčrpano in utrujeno podobo glavnega lika, ki leži na postelji. Počasi se s težavo dvigne in sprehodi do telefona. Ko se oglasi, se na drugi strani javi dekle, ki skoči iz telefona v njegov prizor … od tu se nadaljujejo sanje.

Drugi del sanj ni več le erotičen in zabaven, ampak že tudi nasilen. Telesa se ne gibljejo več harmonično, premiki so bolj grobi in nasilni. Tretji pa zaradi vse več agresivnosti ustvari celo neprijetno vzdušje. Film tako ne prikaže razpada razmerja navzven, ampak z ustvarjanjem atmosfere poda razvoj čustev znotraj zveze vse do neznosnega prelomnega trenutka, ko napoči razhod.

Posledice razhoda in čustvena izčrpanost se jasno izrišeta na obrazu glavnega lika ob tretjem zvonenju telefona, ko postane še zadihan in zelo zaskrbljen. Jasno postane, da ne gre za sanje, ampak za spomine na bolečo preteklost, ki jo glavni lik podoživlja.