kratki film

Ostrenje pogleda Brezplačne kulturne vsebine na spletu

Kratki film Céline Sciamma

Céline Sciamma, režiserka Pobalinke (Tomboy, 2011) in Portreta mladenke v ognju (Portrait de la jeune fille en feu, 2019), je v sklopu kampanje »Pet filmov proti homofobiji« posnela kratki film osebne izpovedi lezbičnega dekleta o odraščanju na konzervativnem francoskem podeželju.

Ostrenje pogleda Brezplačne kulturne vsebine na spletu

Novi kratki film Spika Leeja

Spike Lee je v času pandemije posnel nov kratki film, ki ga opisuje preprosto kot ljubezensko pismo New Yorku. Objavljen je na njegovem Instagram profilu.

Ostrenje pogleda Brezplačne kulturne vsebine na spletu

14 brezplačnih kratkih filmov priznanih režiserk in režiserjev

Na spodnjih povezavah najdete brezplačno dostopne kratke filme znanih režiserjev, kot so Agnès Varda, Andrea Arnold, David Lynch, Martin Scorsese in mnogi drugi: Živ v Joburgu (Alive in Joburg, Neil Blomkamp, 2005) Abeceda (The Alphabet, David Lynch, 1968) 7:35 zjutraj (7:35 in the Morning, Nacho Vigalondo, 2003)

Ostrenje pogleda Brezplačne kulturne vsebine na spletu

Brezplačen dostop do nagrajenih kratkih filmov

Na povezavi objavljamo spletno stran Omeleto, na kateri najdete mnoge nagrajene kratke filme. Prijeten ogled! 👀

Barbara Borčić KINO! 40/41

Miha Vipotnik in videoumetnost

Ostrenje pogleda Ostrenje pogleda na Gimnaziji Bežigrad 2019/20

Kratki filmi Jelene Gavrilović

Na naslednjem filmskokritiškem krožku se vidimo v četrtek, 19. decembra ob 15. uri, v učilnici 107. Tokrat bomo pod drobnogled vzeli kratke filme prodorne srbske avtorice Jelene Gavrilović, ki je, kot v novem KINU! zapiše Matic Majcen, »kljub svoji mladosti dosegla impresivno raven ustvarjalne zrelosti.« Majcen njen opus opiše z besedami:»Večna tema odraščanja pri Gavrilović postane osrednje go...

Ostrenje pogleda Ostrenje pogleda na Gimnaziji Bežigrad 2019/20

Hana Jušić + Igor Bezinović

Na naslednjem filmskokritiškem krožku se vidimo v četrtek, 21. novembra ob 15. uri, v učilnici 107. Tokrat bomo pogledali in predebatirali kratka filma dveh mladih in navdušujočih hrvaških režiserjev: Veruda: Film o Bojanu (2015) Igorja Bezinovića: Dokumentarni kratki film o 24-letnem Bojanu, ki se po letu in pol zaporne kazni, ponovno poskuša vključiti v družbo. Bojan »svoje kriminalne prekršk...

Veronika Zakonjšek KINO! 39

Kje ste, punce?

Greg de Cuir Jr. KINO! 39

Kevin Jerome Everson, abstraktni ideal

Matic Majcen KINO! 39

Trk diskretne avtentičnosti in glorifikacije mladosti v kratkih igranih filmih Jelene Gavrilović