V avtu poteka živahen pogovor, mladenič zaljubljeno pogleduje svojega fanta, medtem ko njegova mama pripoveduje eno izmed anekdot s svojih potovanj. Vsi so zadovoljni, saj je prvo srečanje najstnikovega fanta in njegove mame uspelo. Tako se začne švedski film Mama ve, kaj je najbolje zate (Mamma vet bäst, 2016) mladega režiserja Mikaela Bundsena.

Mama ve, kaj je najbolje zate (Mamma vet bäst, Mikael Bundsen, 2016)

Film sestavljata dva kadra. V prvem sin kljub navzočnosti mame sproščeno izkazuje ljubezen svojemu fantu, v drugem kadru pa se kamera po odhodu fanta osredotoči na sinove odzive pri pogovoru z mamo. Klepet o fantu se postopoma postaja vedno bolj konflikten, dokler ne preide v čustveno nabit prepir. Kamen spotike je mamin nasvet, naj očetu prikrije istospolno usmerjenost. Kamera iz strani v ospredju prikazuje sinov obraz, medtem ko mama v ozadju starševsko pametuje. Statičen kader brez rezov izrazi napeto vzdušje.

Avtobiografski film tematizira svobodo izražanja istospolne usmerjenosti in prevprašuje, kje je meja med upravičeno starševsko skrbjo in pretiranim zaščitništvom.